Acasă ACTUALITATE Prima condamnare in Romania pentru un barbat care a tusit spre un...

Prima condamnare in Romania pentru un barbat care a tusit spre un politist

411

Un barbat care a tusit intentionat spre un politist local, in timp ce incerca sa paraseasca un spital, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, urmand sa primeasca o condamnare de 6 luni inchisoare cu suspendare.

„In dosarul penal cu nr. 2028/P/2020 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, intre procuror si inculpatul B.I. s-a incheiat, la data de 10.04.2020, un acord de recunoastere a vinovatiei privind comiterea de catre acesta din urma a infractiunii de ultraj, constand in aceea ca, la data de 28.03.2020, in jurul orei 23,30, in timp ce politistul local B.I.G. incerca sa impiedice plecarea sa din UPU Cluj-Napoca, inculpatul B.I. l-a amenintat pe acesta cu transmiterea bolii infectocontagioase COVID-19, prin tusirea intentionata, dupa inlaturarea mastii de protectie, in directia fetei politistul local, de la o distanta de aproximativ 1 – 2 m, cauzandu-i, astfel, o stare de temere acestuia din urma, motiv pentru care s-a oprit si s-a retras usor in spate”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, citat de Agerpres.

In cuprinsul acordului, s-a stabilit ca barbatul sa primeasca o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, barbatul a fost de acord sa urmeze un curs de pregatire scolara ori de calificare profesionala si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, la Primaria Cluj-Napoca sau Primaria comunei Baciu.

Acordul de recunoastere a vinovatiei trebuie aprobat de Judecatoria Cluj-Napoca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos