Acasă Social PRIMA NINSOARE DIN ACEST SEZON IN BUCURESTI! Ninge neincetat de aproape o...

PRIMA NINSOARE DIN ACEST SEZON IN BUCURESTI! Ninge neincetat de aproape o ora!

42

A venit si prima ninsoare din sezonul acesta rece in Bucuresti. Daca pentru copii ninsoarea a fost un prilej de bucurie, pentru autoritati nu a fost tocmai placut. Peste 50 de copaci au fost doborati de vant in Capitala, in ultimele 24 de ore, 23 de masini pe care au cazut arbori au fost avariate sau distruse complet, iar in mai multe zone au fost rasturnate panouri publicitare si stalpi de electricitate. 

ninsoare

Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti au intervenit, de vineri, ora 14.00, pana sambata, la aceeasi ora, in 60 de situatii de urgenta, cele mai multe fiind cazuri de copaci cazuti pe masini sau pe carosabil.

„In ultimele 24 de ore au fost doborati de vantul puternic 51 de copaci, din mai multe sectoare, dintre care 18 arbori au cazut sambata, intre orele 08.00 si 11.00. 3 de masini au fost avariate de copacii rupti de vant, 12 dintre cazuri fiind inregistrate sambata dimineata.”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Adrian Marin.

Cel mai grav incident a fost in Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Intrarea Patinoarului, unde patru masini au fost avariate de un copac doborat de vant. De asemenea, in Sectorul 6, pe aleea Valea Rosie, un copac a cazut pe trei masini, una dintre acestea fiind distrusa complet. In mai multe zone din Capitala, din cauza vantului puternic, peste zece panouri publicitare au fost doborate, cinci stalpi de electricitate au cazut sau au fost in pericol sa cada, iar elemente de constructie de pe fatadele cladiri au fost desprinse, a precizat Adrian Marin.

Potrivit meteorologilo, Capitala este sub avertizare cod galben de vant puternic de vineri dupa-amiaza. Potrivit avertizarii nowcasting, prelungita de Administratia Nationala de Meteorologie pana sambata, la ora 20.00, in Capitala si in judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau si Braila, vantul depaseste la rafala viteze de 55 – 65 de kilometri pe ora si, izolat, 75 de kilometri pe ora. ANM a anuntat ca, de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 12.00, in toata tara vor fi precipitatii mixte si intensificari ale vantului.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSimona Halep, in finala WTA! Romanca va juca contra Serenei Williams
Articolul următorTRECEM LA ORA DE IARNA IN ACEASTA NOAPTE! Dam ceasul cu o ora inapoi