Acasă Timis Primaria Timisoara imprumuta 25 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii!

Primaria Timisoara imprumuta 25 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii!

29

Primaria Timisoara imprumuta 25 milioane euro de la IFC (parte a grupului Banca Mondiala), pentru dezvoltarea infrastructurii municipale si sociale.

Imprumutul va ajuta Timisoara sa cofinanteze proiectele care sunt deja sustinute de Uniunea Europeana, printre care se numara imbunatatiri in sectoare precum transport, termoficare, reinnoire urbana si infrastructura sociala. Totodata, sprijinul acordat intreprinderilor mici si mijlocii este destinat modernizarii sistemelor si serviciilor informatice municipale.

„Prin parteneriatul cu IFC suntem mai aproape de finalizarea unor proiecte care vor imbunatati semnificativ vietile cetatenilor orasului Timisoara”, a declarat, intr-un comunicat, primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Acesta este al doilea imprumut acordat de IFC pentru a sustine, impreuna cu Uniunea Europeana, investitiile in infrastructura din Romania. Anul trecut, IFC a acordat un imprumut in valoare de 34 milioane lei (aproximativ 7,6 milioane euro) Primariei Botosani, in vederea imbunatatirii eficientei energetice a sistemului municipal de termoficare.

„Timisoara va beneficia de o poluare a aerului redusa, de mai multa siguranta si mobilitate, de servicii sociale mai bune, in timp ce intreprinderile locale vor beneficia de imbunatatiri in ceea ce priveste infrastructura si serviciile oferite de municipalitate”, a spus Tomasz Telma, directorul IFC pentru Europa si Asia Centrala.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos