Acasă Iasi Primarie obligata de instanta sa plateasca 9000 de lei, dupa ce un...

Primarie obligata de instanta sa plateasca 9000 de lei, dupa ce un sofer a lovit o groapa in asfalt

308

O groapă de pe stradă, în care a intrat roata din dreapta faţă a autoturismului Mitsubishi, a făcut ca maşina să fie proiectată în bordură. Firma de asigurări i-a plătit reparaţia, apoi s-a îndreptat împotriva municipalităţii.

Ieşenii plătesc de două ori indolenţa Primăriei. Şoferii care-şi rup maşinile în gropile de pe străzi sunt despăgubiţi din bugetul public. Ulterior, gropile sunt astupate din acelaşi buget. În final, cei care pierd sunt tot contribuabilii. Pe rolul Tribunalului se află un proces în care o firmă de asigurări cere municipalităţii decontarea a aproape 9.000 de lei pe care i-a plătit pentru repararea unei maşini. În primă instanţă, magistraţii Judecătoriei au considerat Primăria ca bună de plată.

Într-o seară de martie 2016, S.M. îşi conducea automobilul Mitsubishi pe strada dr. Vicol, dinspre Penitenciar spre Palatul Garnizoanei. La un moment dat, roata din dreapta faţă a autoturismului a intrat într-o groapă de pe carosabil, iar maşina a fost proiectată în bordură, avariindu-şi şi janta. Achiziţionat în leasing, autoturismul avea asigurare CASCO. Uniqa Asigurări a achitat suma de 8.718,71 lei reprezentând costul reparaţiilor, după care a început să caute vinovaţii. Compania de asigurări reproşa atât starea drumului, cât şi faptul că groapa nu era nici măcar semnalizată. Pe banca acuzaţilor au ajuns Primăria şi Consiliul Judeţean. Ultima a fost scoasă din ecuaţie, întrucât strada nu era un drum judeţean, ci unul de interes local.

Continuarea, în Ziarul de Iași

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos