Primarita unui oras din Italia declara razboi romanilor: Se comporta ca niste animale!

Șase români care locuiesc în localitatea Marina Julia, situată în provincia italiană Gorizia, au declanșat un adevărat scandal, după ce un grătar de duminică s-a transformat într-o bătaie în toată regula.

Cei șase au organizat grătarul într-un spațiu verde, au mâncat, au băut și au lăsat în urmă mizerie de nedescris, sticle de plastic și pungi. La plecare, câțiva dintre ei s-au luat la bătaie, iar două persoane au ajuns la spitalul San Polo din Monfalcone, una în stare gravă.

Poliția a fost alertată de rezidenții care au auzit scandalul, iar cei șase au fost identificați de către autorități drept cetățeni români. Incidentul a stârnit furia primarului din Marina Julia. Anna Maria Cisint a transmis un mesaj dur:

„Dezgustător ce au lăsat în urmă românii. Când identificarea lor va fi făcută oficial, voi activa orice instrument consimțit de lege, chiar și denunțul. În cazul în care va fi un proces penal, administrația noastră se va constitui parte civilă și va cere daune. Vom cere apoi înclusiv firmei unde lucrează cei șase să își asume resposabilitatea de a interveni pentru a elimina daunele provocate. Vom cere să fie luate și alte măsuri: pentru noi sunt niște persoane nedorite, care vin la Monfalcone pentru muncă, dar se comportă ca niște animale. Sperăm că și pentru firma care i-a angajat să devină la fel. Nu pot murdări orașul care i-a primit ca pe niște oaspeți. Să plece la casa lor!”, a declarat primărița, potrivit Gazeta Românească.