Acasă Stirea zilei Primarul PSD al unuia dintre cele mai sarace orase din Romania si-a...

Primarul PSD al unuia dintre cele mai sarace orase din Romania si-a marit salariul la 18.200 de lei pe luna! Castiga mai mult decat presedintele tarii!

Salariile angajatilor Primariei Alexandria au fost marite, incepand cu 1 iulie, cea mai mare crestere fiind inregistrata chiar la indemnizatia primarului municipiului. Acesta va incasa, lunar, 18.200 lei, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Dragusin, va incasa, pe 15 august, un salariu aferent lunii anterioare in cuantum dublu fata de salariul precedent.

Edilului i s-a dublat salariul, in urma aprobarii unei hotarari de catre legislativul local, in urma careia cresc si indemnizatiile celorlalti angajati din Primarie, conform reglementarilor Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Seful statului incasat anul trecut un salariu de 16.300 lei, iar in urma legii salarizarii unitare ar urma sa primeasca 17.400 lei, considerat cel mai mare salariu de demnitar. Acesta este urmat de seful Guvernului, sefii Parlamentului si presedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si Curtii Constitutionale (CCR) – 15.950 lei, iar ministrii urmand sa aiba 14.500 de lei brut pe luna.

Primarul resedintei Teleormanului, Victor Dragusin a spus ca i s-a dublat venitul lunar, adaugand ca majorarile salariale ale celorlalti angajati din Primarie sunt conditionate de ”o evaluare”, functionarii urmand sa fie ”urmariti” de catre edilul-sef si de catre celelalte persoane din conducerea municipalitatii.

”Mie mi s-a dublat salariul. Un primar are, in momentul de fata, 9.100 lei bani in mana, un viceprimar 8.100 lei. (…) Eu le-am explicat colegilor, ne-am intalnit si cu sindicatele, lucrurile sunt lamurite aci, intre noi, nu am sesizat sa fie disensiuni. O sa facem si o evaluare, numarul de plangeri ale populatiei va contribui negativ si modul in care isi raspund unul altuia intre compartimente, la diverse solicitari functionale. Aceste lucruri nu au legatura cu proiectul de hotarare. Deci, vor fi extrem de atent urmariti atat de catre mine, cat si de catre colegii mei viceprimari si administratorul public…”, a afirmat Victor Dragusin.

Potrivit proiectului aprobat de consilierii din Alexandria, secretarul municipiului va incasa un salariu de baza de 10.000 lei, in timp ce arhitectul sef – 8.000 lei. De asemenea, un director general sau un director executiv, grad II, va lua tot 8.000 lei, in timp ce un ocupant al aceleiasi functii, dar grad I, va incasa 7.500 lei.

Sefii de serviciu vor duce, lunar, acasa, un salariu de baza de 6.000 lei, in timp ce sefii de birou vor incasa 5.300 lei.

Auditorii din Primaria Alexandria vor avea salarii cuprinse intre 3.000 lei si 4.200 lei, in functie de gradul profesional. In functie de acelasi criteriu, consilierii incaseaza intre 2.200 si 3.900 lei, lunar.

Administratorul public al municipalitatii va avea un venit lunar de 11.500 lei.

Cresterile salariale votate de Consiliul Local Alexandria au fost criticate de reprezentantii opozitiei care, desi au fost asigurati de edili ca bugetul local suporta noile grile, se tem de viitoare concedieri.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAnuntul Bancii Transilvania care vizeaza toti clientii!
Articolul următorCod portocaliu de canicula in toata Romania! Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius!