Acasă ACTUALITATE Primul caz de coronavirus confirmat la o pisică

Primul caz de coronavirus confirmat la o pisică

81

O pisicuță care locuiește cu o familie infectată cu COVID-19 a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, acesta fiind primul caz de acest tip depistat la Seul, la un animal de companie, au transmis luni autoritățile guvernamentale sud-coreene, informează rador.ro.

Pisica, o femelă de 4-5 ani, a fost testată sâmbătă după ce a prezentat simptome, inclusiv vărsături și stări de letargie. Rezultatul a fost confirmat pozitiv duminică, iar pisica a fost trimisă în carantină la un centru de îngrijire a animalelor administrat de autorități. „Pisica este tratată la centrul de îngrijire a animalelor, deoarece proprietarii pisicii au fost testați pozitiv cu coronavirus și nu sunt în măsură să aibă grijă de ea”, a declarat un oficial al orașului, menționând că animalele de companie infectate ar trebui, în mod normal, să fie izolate la domiciliu.

Guvernul municipal a testat trei câini și o pisică începând de lunea trecută, când a demarat un program de testare a animalelor. Primul caz de infecție cu coronavirus confirmat în Coreea de Sud la un animal de companie a fost semnalat la o pisicuță, luna trecută, în orașul Jinju.

Pisica din Seul pare să prezinte simptome moderate de infecție cu coronavirus și ar putea să părăsească centrul înainte de cele 14 zile de carantină dacă nu va mai prezenta simptome, iar rezultatul la teste va fi negativ, se precizează în comunicatul guvernului local. Potrivit autorităților sud-coreene, nu există dovezi că infecția cu coronavirus poate să se transmită de la animale la oameni, însă cetățenii sud-coreeni sunt îndemnați să respecte distanța de 2 metri între câinii lor și alte animale sau persoane

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos