Acasă Arges Primul doctor care vorbeste despre legatura dintre VACCINURI si IMBOLNAVIREA BEBELUSILOR din...

Primul doctor care vorbeste despre legatura dintre VACCINURI si IMBOLNAVIREA BEBELUSILOR din Arges!

39

Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat, miercuri, că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic. Prezent la audierea ministrul Sănătăţii din Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a spus „că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic”, potrivit Mediafax.

„Au fost doar trei probe pozitive de E. enteropatogen, o variantă de E. Coli care produce frecvent îmbolnăviri la copii, boli diareice comune, necomplicate, specia respectivă neavând o patogenitate deosebită. La niciunul dintre copii nu s-a descoperi E. Coli Enterohemoragică, producătoare de toxină. Aceste probe pozitive au fost trimise la Cantacuzino pentru caracterizare moleculară şi identificare antigenică. În ciuda tehnicilor avansate folosite de colegii care au căutat tot ce e posibil tehnic pentru identificare, toate testele au fost negative, deci nici diagnosticul iniţial pus la Marie Curie nu a fost confirmat”, a detaliat doctorul Rafila.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca „de vină să fie vaccinurile”, Rafila a spus că din cei 12 copii numai doi au fost vaccinaţi (unul cu vaccin hexavalent şi altul cu vaccin de prevenire a rubeolei). „Nu e nicio legătură între administrarea vaccinurilor şi apariţia acestui sindrom hemolitic uremic”, a spus Rafila.


Citeste si:

Cel de-al treilea bebelus internat la ”Marie Curie” a MURIT! Nimeni nu stie de la ce!


La rândul său, medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, a spus că din 2002, 60 de copii au fost trataţi până acum la „Marie Curie”, dintre care au murit cinci, fiind vorba de o mortalitate de 2,8%.

Doctorul Rafila a mai declarat că „boala diareică acută este o afecţiune care se poate diagnostica cu succes dacă testele sunt făcute cât mai curând posibil, înainte de administrarea antibioticelor”.

„Boala diareică acută este una din afecţiunile infecţioase care se pot diagnostica cu succes din punct de vedere microbiologic, dacă produsul patologic e recoltat de la copil cât mai curând şi, de preferinţă, înainte de administrarea de antibiotice. Problema a fost, că a fost ridicat prea târziu, probele de la Piteşti au fost negative, însă majoritatea copiilor primiseră antibiotic recomandat de spital sau de medicul de familie”, a explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos