26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEPrimul lider european care isi dezvaluie ambitiile post-razboi. Scholz: „Germanii intentioneaza sa...

Primul lider european care isi dezvaluie ambitiile post-razboi. Scholz: „Germanii intentioneaza sa devina garantul securitatii europene”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Cancelarul federal german Olaf Scholz a atras atentia asupra unui nou Razboi Rece prin divizarea lumii in blocuri ideologice si a indemnat la depunerea tuturor eforturilor pentru construirea de noi parteneriate, intr-un editorial-opinie publicat luni in editia online a revistei Foreign Affairs, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Occidentul trebuie sa apere valorile democratice si sa protejeze societatile deschise, „dar noi trebuie de asemenea sa evitam tentatia de a imparti din nou lumea in blocuri”, a scris Scholz in editorialul sau. „Aceasta inseamna sa depunem toate eforturile pentru a construi noi parteneriate, in mod pragmatic si fara ochelari de cal ideologici”, a adaugat cancelarul federal german.

Scholz a scos in evidenta in special China si Rusia drept doua tari care constituie o amenintare la adresa unei lumi multipolare, amenintare care necesita o mai multa unitate europeana si transatlantica pentru a putea fi depasita.

Parteneriatul transatlantic ramane vital pentru a putea contracara provocarile pe care le constituie amenintarea rusa cu posibile atacuri asupra unui teritoriu aliat, in timp ce calea Chinei spre izolare si abordarea ei fata de Taiwan necesita ca Europa si America de Nord sa formeze un nou si mai puternic parteneriat cu tari din intreaga lume, a indemnat Scholz.

„Germanii intentioneaza sa devina garantul securitatii europene, dupa cum asteapta aliatii nostri sa fim, un creator de punti in cadrul Uniunii Europene si un avocat in favoarea unor solutii multilaterale la probleme globale”, a mai scris cancelarul federal german.

Ultimele stiri