18.8 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPrimul mare preot din BOR care indeamna romanii la revolta: Ne-am săturat...

Primul mare preot din BOR care indeamna romanii la revolta: Ne-am săturat de obedienţă! Este vremea să vă apăraţi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

VIDEO Revolta in Bistrita: Un barbat a taiat o padure pentru ca nu avea destul loc de gratar

Locuitorii de pe strada Viorelelor, din localitatea bistrițeană Valea...

Armata Rusiei este in pragul unei revolte generale: „Capul peștelui este complet putrezit!”

Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin...

VIDEO-Lupte de strada in Rusia, dupa anuntul lui Putin privind mobilizarea pentru razboi

Mişcarea tineretului prodemocraţie din Rusia "Vesna" a lansat miercuri...

Tot mai multe voci importante din Biserica Ortodoxă Română iau atitudine împotriva evenimentelor care se petrec în ultima vreme, în România.

Ultimul este chiar Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie. În predica ţinută cu ocazia praznicului Schimbării la Faţă a Domnului, ierarhul Bisericii Ortodoxe a luat atitudine împotriva adoptării aşa zisei legi antilegionare, dar şi a construcţiei unei moschei la Bucureşti.

PS Ambrozie a afirmat că marii duhovnici şi martiri ai României sunt persecutaţi de către autorităţi.

“… Tot ceea ce a spus parintele Paisie Aghioritul se implineste astazi. Tot ceea ce a spus parintele Iustin Parvu se implineste astazi.

Tot ceea ce au spus ceilalti parinti si duhovnici, parintele Proclu, parintele Teofil, parintele Arsenie Papacioc, parinti care au facut ani si ani de inchisoare pentru convingerile lor, ceea ce le-a dat putere lor, Sfintilor Inchisorilor, cei care sunt persecutati astazi de catre autoritatile care sunt ignorante… caci noi dormim astazi, noi, poporul nascut din Evanghelie, noi dormim…

Noptile trecute au fost condamnati cei care au fost in temnitele comuniste si noi nu mai avem voie sa vorbim despre ei, despre jertfa lor, despre Sfantul Inchisorilor, despre Mircea Vulcanescu, despre cei care au patimit la Aiud, la Gherla, la taiat de stuf in Braila, nu mai avem voie sa ne pomenim intelectualii, ca suntem pasibili de pedeapsa, conform legilor in vigoare si hotararilor de guvern care se scot peste noapte…”, a spus el.

Episcopul Giurgiului a vorbit şi despre construcţia noii moschei de la Bucureşti.

“Si tot la Fanar… au semnat ca in Europa noastra, care n-a vrut sa accepte in Constitutia ei radacinile iudeo-crestine, aceasta Europa din care se vrea sa fie scoasa Grecia, simbolul ei, aceasta tara, de care suntem atat de legati…

Se rasucesc in mormant voievozii nostri, Stefan cel Mare si Sfant, Brancoveanu, Neagoe Basarab…

Mai stie cineva cat a suferit Brancoveanu dinspre vanzatori, dinspre iude si tradatori? A patimit ca sa nu purtati astazi salvari, sa nu purtati batic [val islamic – n.n.], ci mahrama… Au semnat noaptea hartii, pe care nu le-au acceptat altii in Europa, si au hotarat pentru noi, in tara voievozilor… Se construieste moschee in tara voievozilor!”, a explicat ierarhul.

PS Ambrozie a cerut românilor să aibă demnitate.

“Ne-am saturat sa tot facem obedienta…Noi nu va indemnam niciodata la revolta, dar trebuie sa stiti in ce lume traiti……Astazi cine mai vorbeste despre Siberii, despre deportati, despre oameni care au infundat inchisorile, fiind rapiti in toiul noptii de langa copii?

Este vremea sa va aparati… Aceasta este realitatea hada in care traim! Nu va indemnam la revolta, va indemnam sa aveti demnitate! De ce mai marii acestei lumi se joaca cu aceasta tara aplicandu-i conceptii malthusianiste? Sa aveti atitudine, sa aveti demnitate…”, a încheiat el.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version