24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăEconomiePrioritatile urgente ale Romaniei sunt de a se conecta cat mai rapid...

Prioritatile urgente ale Romaniei sunt de a se conecta cat mai rapid la Uniunea Europeana prin autostrazi, altfel va fi lasata in urma!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Prioritatile urgente  ale Romaniei sunt de a se conecta cat mai rapid la Uniunea Europeana prin autostrazi, intrucat Romania si Bulgaria sunt singurele tari din UE fara astfel de conexiuni, altfel riscand sa fie lasate in urma.

„In ceea ce priveste procesul de integrare in Uniunea Europeana, suntem parte a Uniunii Europene, dar daca ne uitam la infrastructura, suntem in afara ei. Noi si Bulgaria suntem singurele tari care nu suntem legate cu autostrada la Uniunea Europeana. De aceea, terminarea autostrazii Transilvania, coridorul IV pan-european sunt prioritare”, a declarat joi Marcel Heroiu, specialist in dezvoltarea sociala in cadrul grupului Banca Mondiala pentru Europa si Asia Centrala, la o conferinta pe tema dezvoltarii regionale organizata la Arenele BNR.

El a aratat ca Bulgaria si-a construit deja autostrada, care se leaga de Serbia, iar Romania este ocolita.

„Daca nu stim sa dezvoltam si sa ne racordam la infrastructura de transport majora a Uniunii Europene, vom fi lasati in urma in anii viitori. Acum suntem parte a Uniunii Europene, dar suntem la periferie”, a avertizat Heroiu.

Oficialul Bancii Mondiale apreciaza ca, daca Romania va incuraja extinderea UE prin includerea Moldovei, Ucrainei, Turciei, Serbiei, va putea deveni un centru al fluxurilor comerciale si va trece de la o pozitie periferica la una mai centrala in cadrul UE.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri