Acasă Sanatate Prof. Rafila are vesti mari: ”Rămâne de văzut dacă în această săptămână...

Prof. Rafila are vesti mari: ”Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma”

1526

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentatul României în Organizația Mondială a Sănătății, a precizat că:

”Circa o treime din numărul paturilor de terapie intensivă existente la nivel național sunt alocate pentru pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre undeva la 850, maxim 900 de paturi. Mai mult de jumătate au fost deja ocupate. ”

„Ceea ce am acumulat nu este neapărat îmbucurător, pentru că am fost practic pe un trend ascendent începând cu debutul lunii iunie, deci e vorba de o creștere lentă, dar permanentă în ultimele două luni. Ne găsim, în momentul de față, într-o zonă despre care toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere.

Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma. Chiar dacă intrăm într-o decelerare a creșterii, avem o problemă legată de acest număr mare de cazuri care s-a cumulat în ultimele două săptămâni și care, în curând, își va regăsi un răsunet în numărul de cazuri internate în secțiile de terapie intensivă. Față de ieri, de exemplu, este o creștere de circa 30 de cazuri, care pare mică – toată problema este legată de repetarea acestei creșteri.

Dacă ea se va dovedi continuă în următoarea perioadă, atunci sigur că efortul colegilor care lucrează în secțiile de terapie intensivă va fi foarte mare și, bineînțeles, în anumite zone din țară se va impune transferarea pacienților în alte locații care încă sunt disponibile”, a explicat președintele Societății Române de Microbiologie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos