15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăSocialProfesorii, finantati cu fonduri europene pentru perfectionarea profesionala! Vezi cat vor primi...

Profesorii, finantati cu fonduri europene pentru perfectionarea profesionala! Vezi cat vor primi de la Guvern

in:

Stiri pe acelasi subiect

„Nu am trădat cu absolut nimic” – Liderii de sindicat sunt incoltiti de profesorii care nu voiau sa opreasca greva

Liderii sindicatelor susțin că decizia privind suspendarea grevei din sistemul de Educație nu...

Stirea zilei: Profesorii suspenda greva, elevii se intorc de maine la scoala!

Surse guvernamentale ne-au precizat că s-a ajuns la o...

Dascalii NU vor sa se intoarca la catedra, desi Guvernul le-a marit salariile!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din...

In plina campanie electorala profesorii vor primi bani in plus. Nu la salariu ci pentru perfectionarea profesionala. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca Guvernul a decis sa le plateasca acestora si personalului didactic auxiliar o subventie de 150 de euro, din fonduri europene. 

remus-pricopie

Ministrul Educatiei a explicat ca este vorba despre reluarea unui proiect mai vechi prin care profesorii primeau 100 de euro pentru a-si cumpara carti.

„Se numea atunci „suta de euro pentru carti”—fiecare cadru didactic primea echivalentul in lei a 100 de euro pentru a-si achizitiona carti. Acest drept in perioada crizei a fost anulat, iar noi acum, in urma discutiei cu colegii din guvern si cu sindicatele, am gasit aceasta noua formula. Este vorba de un proiect de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea profesionala a personalului didactic. De data aceasta nu exista conditionare stricta de a cumpara carti si a deconta prin facturi, ci este vorba de o suma forfetara pe care profesorii o pot folosi pentru achizitia de materiale didactice, carti, participare la cursuri, conferinte”, a declarat Pricopie.

Potrivit acestuia, ministerul este cel care va aplica pe POSDRU pentru proiect si va transmite banii catre universitati si inspectorate scolare.

„Aceste institutii fac platile direct, aceeasi suma pentru toate persoanele, aproximativ 150 de euro, echivalentul in lei, pe baza listelor de cadre didactice si personal didactic auxiliar. Procesul va decurge usor, in cateva saptamani vom face aceste plati. Se va derula pe o perioada de aproximativ 9 luni. (…) Nu vorbim de deconturi, ci este o pagina in care fiecare cadru didactic va spune cum a folosit cei 150 de euro, in raport cu dezvoltarea profesionala a fiecarei persoane”, a spus Pricopie.

El a precizat ca deocamdata proiectul „este pentru anul scolar in curs, sunt discutii avansate la nivelul Guvernului pentru ca aceasta politica sa se permanentizeze si in fiecare an sa avem un astfel de grant”.

De aceasta subventie vor beneficia aproximativ 300 de mii de persoane, personal didactic, preuniversitar si universitar, potrivit unui comunicat al MFE.

Sursa: Agerpres

Ultimele stiri