Acasă Auto Proiect de lege: Cine vinde o masina cu kilometrajul dat inapoi face...

Proiect de lege: Cine vinde o masina cu kilometrajul dat inapoi face puscarie!

11

Proprietarii de autovehicule care le înstrăinează prin contract de vânzare-cumpărare vor fi obligați să își asume răspunderea privind corectitudinea datelor înscrise la contorul kilometric al mașinii, dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către deputatul PMP din Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

„Certificatul de înmatriculare datează ca model din 2007, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, numai că între timp importul de mașini din țările vestice a crescut semnificativ, încât a devenit o meserie bănoasă pentru mulți concetățeni care fac drumuri peste hotare special pentru a satisface nevoile de achiziție de pe piața română a autovehiculelor. Deși un cumpărător verifică mașina înainte de cumpărare într-un service, de multe ori datele privind kilometrajul s-au dovedit false, iar aceștia au plătit mai mulți bani pentru o mașină mult mai uzată decât au crezut, având de-a face cu multe cazuri de înșelătorie raportate la organele de poliție”, a declarat deputatul Ionuţ Simionca, potrivit rasunetul.ro.

Prin adoptarea și aplicarea acestei legi, inițiatorul consideră că se poate evita falsul în declarații, care se sancționează conform prevederilor art. 326 din Codul Penal chiar și cu închisoarea.

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentFOTO Gradina Paradisului din Romania – Un artist a colorat padurea pentru a o proteja de taierile ilegale!
Articolul următorEfectele legii atat de laudata de Olguta Vasilescu: Primarii ingropate in datorii, fara bani de investitii, dar cu salariile uriase pentru alesi!