11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEAutoProiect de lege pentru schimbarea examenului auto: Viitorii soferi vor trebui sa...

Proiect de lege pentru schimbarea examenului auto: Viitorii soferi vor trebui sa stie lucruri noi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Regulile pentru obținerea permisului de conducere s-ar putea schimba. Un număr de 30 de parlamentari PSD și unul de la PMP au semnat un proiect legislativ prin care vor ca la obținerea permisului de conducere să fie obligatorie și efectuarea și promovarea unui curs de prim-ajutor în trafic.

Inițiatorul legii este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, de profesie medic. Acesta propune ca în legislația de circulație rutieră să fie introduse două noi articole.

Unul dintre ele spune că pentru a obține permisul de conducere, „candidații au obligația de a efectua, pe percursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”.

„Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare se stabilesc şi se actualizează prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Administraţiei şi Internelor”, prevede al doilea articol propus, potrivit Hotnews.ro.

„Astfel, toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor”, în condiţiile în care „câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte”, se mai spune în expunerea de motive a proiectului.

„Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prin ajutor trebuie cunoscute precum tablă înmulţirii”, cred iniţiatorii.

Parlamentarii afirmă că 16 ţări UE „au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”.

Ultimele stiri