32.5 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiProteste in toata Romania IMPOTRIVA NORVEGIEI! ”Nu mai rapiti copiii de langa...

Proteste in toata Romania IMPOTRIVA NORVEGIEI! ”Nu mai rapiti copiii de langa parintii lor!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Peste 2.000 de persoane au protestat, sâmbătă, timp de aproximativ de două ore, în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Copiii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Daniel Bodnariu, unchiul copiilor şi unul dintre organizatorii protestului, a spus că manifestaţia are menirea de a face publice lucrurile ce se petrec „într-o ţară aşa-zis civilizată”.

De asemenea, fratele lui Marius Bodnariu a condamnat acţiunea instituţiei statului norvegian care de la o simplă sesizare a hotărât preluarea în custodia statului a copiilor familiei şi ulterior, în scurt timp, deschiderea procedurii de adopţie.

Daniel Bodnariu a spus şi că intervenţia Barnevernet (Protecţia Copilului din Norvegia – n.r.) ar fi fost abuzivă, în sensul că a desprins copiii de o familie unită, nonviolentă şi nonradicală. Acesta a precizat şi că Barnervernet este o instituţie ce ar avea o autoritate chiar mai mare decat autorităţile judiciare, dar că fratele său şi familia acestuia au iniţiat în justiţie procedurile de recuperare a copiilor.

La mitingul din Capitală au participat apropiaţi ai familiei Bodnariu, dar şi susţinători din Bucureşti, Suceava, Sibiu, Constanţa, Braşov, Piatra Neamţ.

Oamenii aveau bannere cu mesajele: „Noi susţinem familia Bodnariu”, „Norway, do not separate Bodnariu family” (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), „Children belong at family” (Locul copiilor este la familie), „Români din toate ţările uniţi-vă. Vi se fură copiii!”, „Stop the Barnevernet” (Opriţi Barnevernet), „Mai bine mama săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia”, „Domnule preşedinte Iohannis copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!”, „Isus a zis: lăsaţi copilaşii să vină la mine şi nu îi opriţi!”, „Vi se pare că acesta este creştinism radical?”.

Printre participanţii la protest s-a aflat şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean, care a precizat că „s-a ajuns la o situaţie în care demersul politic este absolut necesar”.

Referindu-se la implicarea sa directă, Titus Corlăţean a arătat că el a semnalat la Paris, la sfârşitul anului trecut, într-o reuniune importantă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, această situaţie dramatică a familiei Bodnariu şi că i-a cerut raportorului să facă un raport special pe această cauză şi să ridice împreună cu alţi parlamentari această situaţie.

„Separat, am formulat o interpelare Comitetului Miniştrilor Consiliului Europei, împreună cu senatorul Ardelean şi cu un alt coleg din Republica Moldova, tocmai pentru a interveni pe relaţia cu Norvegia, tocmai pentru a restitui copiii luaţi samavolnic acestei familii”, a spus Corlăţean, adăugând: „Nu în ultimul rând, în Parlamentul României, în Senat, am făcut o interpelare către Guvernul României, potrivit regulamentelor în vigoare, pentru a interveni politic şi chiar pentru a se lua în considerare o posibilă acţiune împotriva Norvegiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.

El a mai spus, despre familia Bodnariu, că este una „atât de frumoasă” şi că o familie creştină ce şi-a crescut copiii într-un spirit frumos, „contrar celor declarate de această instituţie odioasă din Norvegia, va fi reunificată”.

Daniel Bodnariu, Titus Corlăţean, dar şi alte persoane au ţinut discursuri în faţa celor peste 2.000 de oameni, în care şi-au arătat susţinerea faţă de familia Bodnariu.

În timpul discursurilor, o femeie a fost rugată să părăsească zona alocată protestului. Reprezentanţii Jandarmeriei au menţionat că femeia nu avea interese comune grupului de protestatari şi că, la solicitarea organizatorilor, aceasta a fost îndepărtată de la manifestaţie.

 

Daniel Bodnariu, care a fost şi unul dintre organizatori acţiunii de sâmbătă, a precizat că astfel de proteste vor mai avea loc în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

Peste 200 de persoane au participat, sâmbătă, la Constanţa, la o manifestare de susţinere a familiei Bodnariu, căreia serviciile sociale norvegiene i-ar fi luat abuziv cei cinci copii şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Regională Penticostală Constanţa, împreună cu Bisericile Evanghelice.

Oamenii s-au strâns începând de la ora 13.00, în faţa Prefecturii Constanţa, şi au avut mai multe pancarte pe care scria: „Stop the Barnevernet” („Opriţi Barnevernet”), „Norway do not separate Bodnariu family” („Norvegia, nu separa familia Bodnariu”), „Norway stop child kidnapping” („Norvegia, opreşte răpirea copiilor”), „Dreptate pentru familia Bodnariu”, „Nimic fără Dumnezeu”, „Norway Give children back to their family” („Norvegia, dă copiii înapoi familiei”).

Preşedintele Comunităţii Regionale Penticostale Constanţa, Vasilică Croitor, a declarat că solicită revizuirea cazului Bodnariu.

„Dorim să fie revizuit cazul acesta de nişte instanţe care înţeleg valoarea familiei, care înţeleg preceptele creştine ale familiei şi care să dea o şansă acestei familii ca să îndrepte dacă sunt lucruri pe care nu le-a făcut cum trebuie de la bun început. Ne referim în primul rând la instanţele norvegiene. Sunt legi care întotdeauna pot fi perfectibile. Am înţeles că există anumite proceduri, există proceduri speciale în ceea ce priveşte situaţia drepturilor copilului, or noi cunoaştem din experienţa noastră din România legile speciale întotdeauna sunt nişte legi care deschid anumite portiţe, care creează loc de interpretări, acolo cred că este de lucrat. O familie care pierde cinci copii într-un mod atât de brusc, fără niciun fel de drept de apel în prima instanţă, e prea mult. Cred că există loc de abordări diferite”, a afirmat Vasilică Croitor.

El crede că familia Bodnariu trebuie să redobândească drepturile părinteşti.

„Familia aceasta trebuie să intre într-o procedură de consiliere specială, trebuie să aibă dreptul şi la mai mulţi consilieri, mai mulţi sfătuitori, am înţeles că la început nu au avut cei mai buni avocaţi, cei mai pregătiţi pe speţa aceasta şi familia aceasta trebuie îndrumată ca să facă lucrurile mai bine, să fie monitorizată, dar să poată să redobândească drepturile părinteşti. Nu vrem prin protestul nostru de astăzi, prin manifestaţia de astăzi, să ne suprapunem instanţelor, dar în acelaşi timp putem spune că Europa, în general tot mai secularizată, tot mai umanistică şi tot mai legată de gândirea corectă politic tinde să facă exces de zel. Vorbim despre copii, un sugar care e luat din braţele mamei, lucrul acesta ar trebui să fie posibil doar în situaţii extrem de clar precizate, dificile, nu într-un context în care lucrurile sunt destul de neclare”, a menţionat preşedintele Comunităţii Regionale Penticostale Constanţa, care cuprinde judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi.

 

Ultimele stiri