Acasă Constanta PSD a UMILIT sute de batrani saraci din Constanta! Acum trebuie sa...

PSD a UMILIT sute de batrani saraci din Constanta! Acum trebuie sa restituie POMENILE ELECTORALE!

102

La Constanţa, sute de bătrâni sunt obligaţi să restituie sume uriaşe pentru posibilitățile lor pentru că au mâncat gratuit pe vremea primarului Radu Mazăre. Oamenii cu venituri de până în 500 de lei au primit masa caldă, asta deşi legea spune clar că puteau beneficia doar persoanele cu venituri de cel mult 126 de lei pe lună. Curtea de Conturi obligă acum Primăria să recupereze de la oameni prejudiciul creat.

Elena Popa are 67 de ani şi primește doar 230 de lei ca pensie de urmaş, după decesul soţului. În urmă cu o săptămână, bătrâna a aflat că nu mai poate mânca gratuit la cantina socială. În plus, trebuie să și plătească pentru hrana pe care a primit-o gratuit din 2013 până acum.

„Mi-a arătat dosarul şi m-a găsit acolo cu 13 milioane 317. Nu am ce să fac, decât să nu plătesc, că nu am de unde”, a spus femeia, conform Digi24.ro.

În total, 754 de bătrâni şi tineri cu probleme de sănătate din Constanţa trebuie să plătească pentru hrana primită. Asta după ce în 2013, fostul primar Radu Mazăre a propus în Consiliu Local ca persoanele care au venituri de până în 500 de lei pe lună să primească mâncare gratuită la cantinele sociale.

Asta deşi legea spune că de această măsură ar trebui să beneficieze doar cei al căror câştig lunar nu depăşeşte 126 de lei. Ceilalţi, care au până într-o mie de lei, trebuie să plătească la cantinele sociale 30 la sută din venit.

„Sunt sume de recuperat între 12 lei şi 2.190 de lei de la 754 de persoane. În total vorbim de 1.382.000 de lei”, a declarat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanţa.

În urmă cu doi ani, Curtea de Conturi a făcut un control la Primărie şi a decis că hotărârea luată de Consiliul Local este ilegală. Inspectorii au cerut autorităţilor locale să recupereze banii de la oameni. Actualul edil susţine că a contestat decizia în instanţă, însă a pierdut procesul.

„Voi propune Ministerului Muncii, mai exact voi avea o discuţie, luni, cu doamna ministru al Muncii în vederea identificării unei soluţii, cât este posibil, de amnistie”, a spus Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa.

Peste 1.500 de oameni mănâncă la cantinele sociale din Constanţa.

Articolul precedentJustitia a DECIS: Orice politist va poate amenda la volan!
Articolul următorIMAGINE INCREDIBILA: Un copil pupa picioarele unui lider PSD!