Acasă ACTUALITATE PSD anunta o noua lege: mamele de la trei copii in sus...

PSD anunta o noua lege: mamele de la trei copii in sus vor putea iesi mai repede la pensie!

Noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul Muncii, va schimba vârsta de pensionare pentru mamele cu trei sau mai mulți copii. Acestea se vor putea pensiona cu șase ani mai repede.

“Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică?

Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus Lia Olguța Vasilescu, citată de stiripesurse.ro

Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020.

Lia Olguţa Vasilescu a anunțat că au fost finalizate mai multe variante ale viitoarei legi a pensiilor, urmând ca liderii coaliţiei de guvernământ să aleagă varianta pe care o vor supune aprobării Parlamentului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Dan Sova, la un pas sa-i calce pe urme lui Boureanu! Fostul ministru a fost foarte aproape de un scandal cu Politia!
Articolul următorFostul sef al TAROM anunta ca adevarata miza a scandalului e vanzarea companiei!