22.4 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEPSD anunta oficial ca vrea s-o puna ministru al Justitiei pe cea...

PSD anunta oficial ca vrea s-o puna ministru al Justitiei pe cea care i-a scapat de puscarie pe marii infractori PSD!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, ca PSD o va propune la Ministerul Justitiei pe Maya Teodoroiu, fost judecator CCR, in cazul in care va castiga alegerile din 6 decembrie. De numele acestei judecatoare se leaga anularea sentintelor date de completurile de 5 judecatori.

Intrebat intr-un interviu pentru Adevarul pe cine vede ministru al Justitiei dupa 6 decembrie, Ciolacu a raspuns hotarat: „Maya Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiza greu de egalat”.

Pentru postul de premier, Ciolacu i-a nominalizat pe Sorin Grindeanu si Mihai Tudose.

Intrebat pe cine vede la Ministerul Finantelor, Ciolacu l-a nominalizat din nou pe Tudose.

„Acolo avem mai multi specialisti. Am vrea cu Cristian Socol sa mergem la Finante. Unul dintre cei mai buni e Mihai Tudose, acest lucru vine de le sindicate”, a mai sustinut Ciolacu.

Maya Teodoroiu a fost judecator raportor in cazul conflictului dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor de 5 judecatori. CCR a decis atunci ca toate completurile de cinci judecatori de la ICCJ au fost alcatuite nelegal, astfel incat numerosi corupti din PSD au fost apoi eliberati din inchisoare.

Raluca Turcan a anuntat atunci, imediat dupa decizia CCR, ca Maya Teodoroiu va fi rasplatita de PSD.

”Situatia e complicata. Avem institutii ale statului care actioneaza exclusiv la comanda si in folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Ma refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…) Dar cred ca mai trebuie clarificata o informatie care circula in mediul politic, si anume ca judecatorul raportor al acestei spete, de conflict constitutional intre Parlament si Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, spunea Turcan.

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grija sa primeasca o alta functie bine platita. In septembrie 2015, ea a fost numita de premierul Viorica Dancila in functia de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Teodoroiu a fost schimbata insa din functie de premierul Orban in ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numita la CCR in februarie 2014 pe restul de mandat lasat liber de fostul judecator, Toni Grebla, trimis la acea vreme in judecata de DNA pentru acuzatii de coruptie. Maya Teodoroiu a fost propusa si sustinuta de PSD pentru postul de judecator CCR.

Ultimele stiri