Acasă ACTUALITATE PSD atat a inteles din pandemie! Ciolacu: „Omoram tot ce este romanesc?...

PSD atat a inteles din pandemie! Ciolacu: „Omoram tot ce este romanesc? Cum sa inchizi pietele?”

118

Reactie deliranta a presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, dupa anuntul lui Klaus Iohannis privind instituirea de noi restrictii. „Cum sa inchizi pietele? Omoram tot ce este romanesc?”, a strigat Ciolacu la Romania TV.

”Presedintele si premierul au inventat o struto-camila, si-au pierdut ratiunea. Drepturile si libertatile nu pot fi ingradite printr-un act normativ dat de guvern. Eu nu contest necesitatea. Domnul Rafila a spus ca vom ajunge la 25.000 de infectati pe zi. Nu poti sa vii sa minti intreaga populatie, in loc sa emiti un decret de stare de urgenta.

Blocheaza o Romanie de dragul de a avea alegeri, inventeaza legi. Daca dai stare de urgenta, nu mai poti tine alegeri. Cum sa inchizi pietele? Omoram tot ce este romanesc? Tinem supermarketurile deschise si omori producatorii romani?”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca este nevoie de masuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19, subliniind ca cele care au fost luate pana in prezent nu mai sunt suficiente.

„Am avut astazi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au imbolnavit, am avut si astazi multi, prea multi care au decedat si trebuie sa fim foarte realisti: sunt necesare masuri ferme, masuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri in plan national, precum: scolile sa treaca toate in online, angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21,00, circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata, petrecerile si cele publice si cele private trebuie interzise, targurile si pietele trebuie inchise, portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara, in toate locurile publice si la toate locurile de munca, indiferent daca vorbim de locuri publice din interior sau in exterior, portul mastii trebuie generalizat si trebuie sa fie obligatoriu, iar firmele si autoritatile trebuie obligatoriu sa isi decaleze programul de functionare astfel incat si transportul public sa functioneze cu o incarcare mult mai mica, permitand in acest fel distantarea suficienta intre persoane”, a spus seful statului, in deschiderea sedintei de Guvern pe care o prezideaza.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos