Acasă ACTUALITATE PSD sprijină pe față AUR: „Acest partid are si el dreptul de...

PSD sprijină pe față AUR: „Acest partid are si el dreptul de a primi sansa sa se modernizeze”

53

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a declarat luni ca PSD nu face coalitii politice cu AUR, in contextul motiunii de cenzura care ar urma sa fie depusa. „Noi nu facem coalitii politice, nu am facut nici coalitii electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid insa are si el dreptul de a primi sansa sa se modernizeze, sa vina dupa un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, sa vina la un indicator de modernitate, care sa-l faca frecventabil”, a spus Dincu.

Intrebat la RFI daca PSD se va alia cu AUR in depunerea motiunii de cenzura si daca formatiunea extremista a devenit frecventabila pentru PSD, Dincu a raspuns: „Noi nu facem coalitii politice, nu am facut nici coalitii electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid insa are si el dreptul de a primi sansa sa se modernizeze, sa vina dupa un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, sa vina la un indicator de modernitate, care sa-l faca frecventabil”.

Intrebat daca-i da PSD-ul aceasta sansa, Vasile Dincu a replicat: „Trebuie sa-i dam toata clasa politica. Vrem sa avem un partid extremist in Parlament sau vrem sa avem un partid cat de cat modern sau care sa poata sa participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide. Aici este vorba de a pune o problema, de a arata care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importanta fiind, dupa parerea mea, accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din Romania si acesta este un lucru care s-ar putea sa-i motiveze si pe reprezentantii PNL-ului sau chiar USR-ului din judetele slab dezvoltate si sa voteze pentru asta”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMai e sigura sa zburam dupa atacul terorist de stat? Cristian Diaconescu: ”Sancțiunile UE împotriva Belarus pot fi drastice”
Articolul următorPremierul Cîțu: „Doar liberalismul salveaza Romania. Guvernul de dreapta este singura solutie!”