PSD-ul fierbe! Inca un lider al partidului IA ATITUDINE in fata lui Dragnea!

2601

In aceasta perioada PSD-ul este un cazan cu aburi. In fiecare zi ies la rampă noi social democrați care ‘rup rândurile’ în PSD. După demisiile Aureliei Cristea sau ale lui Florin Jianu, alți oameni importanță din partid nu fac front comun cu cei din conducerea partidului. După discursul virulent al europarlamentarului Cătălin Ivan, Eugen Teodorovici, fost ministru în guvernul Victor Ponta, iese și el la rampă.

Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Florin Manole, Liviu Pleşoianu sau Mihnea Costoiu sunt  parlamentarii PSD care au rămas în sală la discursul lui Iohannis. Teodorovici și-a motivat gestul.

„Eu, totuşi, sper să avem, în România, clasa politică pe care ne-o dorim cu toţii. Nu este vorba despre persoane, ci despre instituţii. Noi, ca Parlament, trebuie să respectăm relaţia instituţională, dacă vrem respect din partea cealaltă. Eu aşa cred. Mi se pare normal să ascultăm pe fiecare ce are de spus. Astfel de reacţii, părăsirea plenului) mi se par totuşi acţiuni care nu pot să aibă loc în secolul XXI, în România, o ţară europeană.”, a declarat Eugen Teodorovici, conform bursa.ro.

Teodorovici a adăugat că nu este de acord că fiecare trebuie să facă tot ce spune partidul:

„Dacă tu crezi că este corect, bine şi legal, atunci faci. Dacă nu, eu zic că este normal ca fiecare politician în parte, indiferent de partidul din care face parte, să facă ce crede el de cuviinţă şi ce-i dictează conştiinţa”.

Fostul ministru nu a dorit să comenteze afirmaţia lui Klaus Iohannis că o demisie ar fi prea puţin, dar alegeri anticipate ar fi prea mult, în situaţia actuală de criză.

„Este o chestiune pe care conducerea partidului trebuie să o discute”, a declarat fostul ministru, continuând: „Cei care decid în partid trebuie să stea, frumos, cu picioarele în apă rece, şi să ia o hotărâre, aşa cum e nevoie, în principal pentru ţară”.

Transparenta face diferenta