Acasă Comentariul zilei PSD-ul ingroasa gluma: Un parlamentar il sustine pe Andrei Marga in scandalul...

PSD-ul ingroasa gluma: Un parlamentar il sustine pe Andrei Marga in scandalul international prin care cere schimbarea granitelor Ucrainei!

913

Parlamentarul Dumitru Coarnă, ales pe listele PSD, îi dă dreptate profesorului Andrei Marga, în scandalul generat de declarațiile acestuia despre Ucraina.

„Profesorul Marga are dreptate! Adevărul istoric este de partea noastră, este de partea domnului Marga!”, a fost răspunsul lui Dumitru Coarnă, la o postarea făcută de jurnalistul Radu Tudor, pe pagina sa de Facebook.

De la ce a început totul?

De la o analiză făcută de Andrei Marga: „Suntem aici într-o situație absolut specială. S-o spun direct, cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, Romaniei – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări, ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Aș încheia cu asta: să fim foarte limpezi, atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, este declarația făcută de Andrei Marga, fostul ministru al Educației, de Externe și fost rector al UBB Cluj, care a stârnit un val de reacții în spațiul public românesc, dar și în cel rusesc, declarația sa fiind preluată de canalele de telegram pro-Kremlin.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos