Acasă Economie Pui din China adus PE ASCUNS in magazinele romanesti!

Pui din China adus PE ASCUNS in magazinele romanesti!

38

Potrivit noului regulament european, care a intrat în vigoare la data de 1 aprilie 2015, comercianţii trebuie să treacă ţara de origine pe etichetele cărnii de porc, de oaie şi de pui care se vinde vrac în galantare. Conducerea ANPC susţine că va trece la amenzi împotriva celor care nu respectă legislaţia.

„Pentru carnea proaspătă, refrigerată şi congelată trebuie etichetată ţara de origine. Responsabilitatea etichetării în galantar trebuie să aparţină comerciantului, care ar trebui să scrie pe eticheta cărnii vrac „carne din Germania”, de exemplu, pentru că el are în documentele de intrare ţara de origine. Exact cum scrie la legume şi fructe, roşii din Turcia sau Spania”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), pentru ziarulring.ro.
Paul Anghel, directorul general ANPC, spune că absenţa de pe eticheta cărnii a ţării de origine constituie abatere şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 10.000 de lei, plus oprirea de la comercializare până la punerea în conformitate. „Cu China este o problemă mare, că are pui congelaţi injectaţi cu soluţie salină, ce îi face mai grei, arată bine, iar apoi îi pui în tigaie şi se dezumflă”, a afirmat Paul Anghel.
10.000 de lei este amenda maximă pentru neetichetarea ţării de origine a cărnii.
„Pe eticheta puilor chinezeşti scrie produs în RPC, adică Republica Populară Chineză. Nu mai scrie «made in China», ca să nu se prindă lumea.”, Paul Anghel, director general al ANPC.
Sursa: realitatea.net
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAntena 3 l-a facut pe Julio Iglesias sa strige ”Jos Basescu!”
Articolul următorCine ii ia locul lui Dragnea in Guvern! Numele vehiculate!