facebook
ACTUALITATE

Putin a reactionat IMEDIAT! Amenintari la adresa Romaniei dupa inaugurarea scutului de la Deveselu!

Vladimir Putin a reacționat imediat după inaugurarea scutului de la Deveselu. „Acesta este o amenințare la adresa securității Rusiei. Suntem capabili să distrugem acest scut”, este reacția oficială a Kremlinului.

Oficialii de la Moscova susțin că scutul antirachetă instalat pe teritoriul țării noastre reprezintă o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse, informează AFP.

 „Este o amenințare directă pentru noi. (…) Toate acestea sunt 100, 200, 300, 1.000% direcționate împotriva noastră. Nu Iranul, ci Rusia și capacitățile sale de descurajare nucleară sunt vizate. (…) Suntem capabili să trecem de acest sistem de rachete. Vom consolida capacitățile noastre defensive, în special în regiunea arctică, prin amplasarea de sisteme detecție și de interceptare”, a declarat președintele Comitetului de Apărare din Parlamentul rus, Vladimir Komoiedov.

De asemenea, un înalt oficla din cadrul ministerului rus de Externe, Andrei Kelin, a declarat că scutul antirachetă „nu poate decât să agraveze situația deja complicată a relațiilor” dintre Rusia și NATO.

Share Page

Close