Senatorul american republican John McCain a avertizat ca presedintele rus Vladimir Putin se pregateste sa loveasca orasul port ucrainean Mariupol. Fostul candidat pentru Casa Alba sustine ca Putin se pregateste si sa dea o lovitura Moldovei si sa puna presiune pe statele baltice, dar si pe Polonia.

putinMcCain a facut comentariile in timpul unui discurs sustinut la centrul pentru Studii Strategice si Internationale, de la Washington, unde a reamintit audientei ca Putin este interesat de crearea unui coridor terestru din Rusia in Crimeea. Pentru a face acest lucru, Rusia ar avea nevoie de Mariupol, despre care crede ca este viitoarea tinta a lui Putin, relateaza Censor.net, citat de Ziare.com.

Potrivit senatorului republican, in prezent exista 14.000 de trupe de mentinere a pacii in Moldova si Transnistria, astfel incat Putin ar putea sa se gandeasca de asemenea si la capturarea acelor teritorii.

John McCain a mai spus ca presedintele rus pune presiune pe statele baltice, astfel ca nu se va opri in Ucraina si Crimeea, dar si ca pretul platit pentru teritoriul obtinut, respectiv sanctiunile internationale, nu reprezinta nimic pe langa ce a obtinut.