Acasă ACTUALITATE Putin ramane cel mai mare strateg: Trupele sustinute de ucraineni au invadat...

Putin ramane cel mai mare strateg: Trupele sustinute de ucraineni au invadat Rusia, populatia evacuata de urgenta!

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, scena unei incursiuni armate în curs de desfăşurare a unui grup venit din Ucraina, a declarat luni că civilii părăsesc zona afectată şi speră într-o victorie rapidă a forţelor ruse, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Am mers din uşă în uşă (…). O mare parte a populaţiei a părăsit teritoriul afectat, îi ajutăm cu mijloacele noastre de transport pe cei care nu au unul”, a precizat guvernatorul Viaceslav Gladkov, pe Telegram, înainte de a adăuga că speră că „militarii noştri îşi vor finaliza misiunea în curând şi vor elimina inamicul”.

Rusia a plasat luni regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina şi este scena unei incursiuni armate a unor „sabotori”, sub „regimul legal al unei zone de operaţiuni antiteroriste”, anunţase mai devreme Gladkov.

Acest regim, decis de serviciile de securitate (FSB), acordă puteri speciale forţelor de ordine şi forţelor armate, potrivit unui comunicat emis de guvernator. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCutremur de 4,6 grade Richter in Arad. S-a simtit in vestul tarii
Articolul următorPremierul Ciucă: ”Fac apel la cadrele didactice și la întreg personalul din educație să revină la catedră”