Acasă ACTUALITATE Putin se clatina, Armata Rusa se prabuseste: Ordin de retragere masiva de...

Putin se clatina, Armata Rusa se prabuseste: Ordin de retragere masiva de pe frontul din Ucraina!

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat începerea retragerii trupelor din dreapta râului Nipru.

„Procedați la retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, i-a dat sarcina lui Serghei Surovikin, comandantul Grupului Combinat al Forțelor Ruse din zonă, care miercuri, mai devreme, i-a raportat ministrului apărării despre situația din zonă, notează agenția rusă Tass.

„Pentru noi, viața și sănătatea militarilor ruși reprezintă întotdeauna o prioritate. Trebuie să luăm în considerare și amenințarea la adresa civililor. Asigurați-vă că toți civilii care doresc să plece pot pleca”, a mai afirmat Șoigu.

Rusia urmează astfel să părăsească centrul regional Herson, aflat la dreapta Niprului. Comandantul turpelir Rusiei în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat că nu mai este posibil să se mențină aprovizionarea orașului.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce presa rusă a anunțat că viceliderul din Herson, Kirill Stremousov, a fost ucis într-un accident de mașină. Văzut ca unul dintre principalii susținători ai ocupației Hersonului, acesta avertizase cu doar șase zile în urmă că este „cel mai probabil” ca forțele rusești să fie nevoite să treacă pe malul estic.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentExtraordinar. Cum reușește România să susțină energetic o țară întreagă!
Articolul următorVamesii romani acuzati ca luau spaga cu galeata au scapat de puscarie