Acasă ACTUALITATE Putin si-a mai facut un inamic de temut: Israelul trimite în Ucraina...

Putin si-a mai facut un inamic de temut: Israelul trimite în Ucraina Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume

3711

Israelul este înclinat să trimită în Ucraina celebrul Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume, după declarațiile din ultimele zile ale Rusiei, care a spus despre israelieni că susțin ”neonaziștii” din Ucraina.

Oficialii politici și militari din Israel sunt din ce în ce mai înclinați să acorde asistență militară și civilă Ucrainei, deoarece dovezile tot mai evidente ale atrocităților ruse împotriva civililor ucraineni fac ca neutralitatea Israelului în acest război să fie mai puțin sustenabilă, scrie Haaretz.

Majoritatea oficialilor susțin creșterea cantității de provizii militare și civile furnizate Ucrainei, iar în zilele următoare este așteptată o discuție suplimentară, în cadrul căreia va fi revizuită lista articolelor care pot fi trimise în Ucraina.

Astfel, Israelul ia acum în calcul inclusiv trimiterea în Ucraina a celebrului Iron Dome, cel mai performant sistem antirachetă din lume la această dată.

Discuțiile de la Tel Aviv vin după ce Rusia a mai creat un front în războiul său contra lumii civilizate, declarând prin ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, că ”cei mai înfocați antisemiți sunt evreii” și că Israelul susține ”regimul neonazist” din Ucraina; asta după Kremlinul a reluat vechea temă conspiraționistă potrivit căreia Hitler ar avea origini evreiești.

Bagatelizarea Holocaustului de către Kremlin a stârnit furie la Tel Aviv: “Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este să îi acuzi pe evrei înșiși de antisemitism”.

Israelul s-a poziționat la începutul războiului rus din Ucraina ca un mediator între cele două state, premierul Naftali Bennett mergând atât la Kiev, cât și la Moscova pentru a se întâlni cu cei doi președinți, în speranța unei păci.

Acum, după declarațiile Rusiei, pe care le-au catalogat ”impardonabile și scandaloase”, oficialii israelieni sunt foarte aproape de a trimite cel mai puternic sistem antirachetă din lume la această dată în Ucraina, pentru a ajuta astfel Kievul să facă față atacurilor rusești.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos