26.7 C
București
marți, iulie 9, 2024
AcasăACTUALITATEAutoRadarele fixe se intorc pe sosele din Romania: Politia cumpara 300 de...

Radarele fixe se intorc pe sosele din Romania: Politia cumpara 300 de bucati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Poliția Română a demarat licitația pentru 300 de camere cu un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare care o să transmită în dispecerat inclusiv dacă șoferii nu au certificat sau ITP valabil. Camerele vor fi amplasate în 131 de locații, inclusiv pe tronsonul București-Sibiu, scrie Antena3.

Poliția Română anunță că a început procedurile pentru cumpărarea celor 300 de radare fixe care urmează să fie instalate pe cele mai aglomerate drumuri din țară . Investiția o să coste la început peste 2 milioane 700 de mii de euro. Camerele ar urma să îi ajute pe oamenii legii în captarea plăcuțelor de înmatriculare chiar și la 100 de metri distanță.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers”, a precizat pentru Antena 3, Agentul Horațiu Pop, Direcția Rutieră.

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

„Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, explică Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România.

Ultimele stiri