Acasă Justitie Radu Mazare, din nou in fata instantei! Vezi de ce

Radu Mazare, din nou in fata instantei! Vezi de ce

30

Primarul Constantei, Radu Mazare, a ajuns iar in fata instantei supreme. Acesta cere revocarea controlului judiciar dispus in cazul sau in dosarul locuintelor „Henri Coanda” din Constanta in 9 aprilie. Motivul invocat de Mazare este acela ca procurorii DNA ar fi folosit, ca probatoriu, si documente legate de Elan Schwartzenberg, in ciuda „conditiilor imperative” impuse de magistrati din Liechtenstein. 

„Intentionez sa dau in judecata statul roman si sa cer daune ca m-au bagat la beci utilizand aceste documente peste limitele legale, din niste probe nelegale”, a spus Radu Mazare, la intrarea in sediul ICCJ.

Procesul s-a suspendat mai bine de o ora pentru ca una dintre judecatoare a facut o cerere de recuzare.

Potrivit avocatilor primarului, aceasta situatie este „fara precedent”, sustinand ca „toate care au fost administrate in legatura cu Radu Mazare (…) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat ca procurorii romani au incalcat conditiile imperative impuse de judecatorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg in dosarul prezent”.

In dosarul locuintelor sociale „Henri Coanda”, primarul Constantei, Radu Mazare, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul pentru construirea caselor. Mazare mai este acuzat ca nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Sursa: B365

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPerchezitii de amploare in Craiova! Prejudiciul depaseste 9 milioane de lei
Articolul următorPloi si vreme rece in urmatoarele doua saptamani! Vezi ce spun meteorologii