9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăSocialSanatateRaed Arafat: Observăm o uşoară coborâre a epidemiei, semnele sunt pozitive, dar...

Raed Arafat: Observăm o uşoară coborâre a epidemiei, semnele sunt pozitive, dar virusul nu a dispărut, el este printre noi

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, miercuri, că se observă o uşoară coborâre a epidemiei de coronavirus, dar că datele încă nu sunt concludente. Totodată, el spune că în România avem o rată de transmitere de 0,9 şi că deschiderea economiei trebuie să se facă cu reguli stricte, notează News.ro.

”Există o uşoară coborâre (…) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente că stăm pe loc şi că tot ce facem de acum, virusul a dispărut. Nu a dispărut, virusul este printre noi. (…) Din punctul nostru de vedere, virusul există, infecţii vor fi, persoanele vulnerabile au rămas vulnerabile. Persoanele în vârstă dacă nu se comportă protectiv pentru ei, dacă se infectează, pericolul este mult mai mare. Familiile trebuie să înţeleagă bine: am trimis copiii în stradă, dar atunci trebuie ţinuţi la distanţă faţă de bunici pentru că ei pot transmite boala. Noi aveam 0,9 rată de transmitere, asta mi-au spus colegii de la INSP. Nu ştiu cât e acum, exact, dar aşa era la un moment dat”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, miercuri seara.

Ultimele stiri