Acasă Sanatate Raed Arafat, socat de prostia PSD: ”In amendamentul PSD ii bagati pe...

Raed Arafat, socat de prostia PSD: ”In amendamentul PSD ii bagati pe toti la spital”

264

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a afirmat, la dezbaterea in Comisia juridica a Senatului asupra proiectului de lege privind carantina si izolarea, ca PSD are un amendament care presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala, iar asta inseamna ca toata lumea intra in spital. El a adaugat ca nu este inteles termenul „asimptomatic”, care inseamna ca o persoana le poate infecta pe altele, insa la ea nu se manifesta sau nu se vede boala. Acesta a mai spus ca, in cazul in care „asimptomaticul sta acasa, trebuie sa aiba niste reguli foarte clare”.

„In amendamentul PSD ii bagati pe toti la spital pentru ca asimptomaticii transmit in continuare boala. Vad neintelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic inseamna ca ii infecteaza pe altii dar la el nu se vede boala”, a afirmat Raed Arafat luni in Comisia juridica a Senatului.

Acesta a precizat ca „din punctul nostru de vedere, daca asimptomaticul sta acasa, trebuie sa aiba niste reguli foarte clare”.

„Daca asimptomaticul sta mai mult cu familia, ii infecteaza. Oamenii trebuie sa stie ca asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infectile de covid sunt infectii cauzate de asimptomatici. Pentru ca e pacient, este pozitiv, chiar daca e asimptomatic. Pacientul poate sa transmita familiei si la toti din jurul lor”, a completat Arafat, citat de news.ro.

Senatorul PNL Iulia Scantei s-a intrebat ce se va intampla cu asimptomaticul care nu respecta reglementarile si va iesi din casa.

Unul dintre amendamentele PSD presupune internarea doar a persoanelor care pot transmite boala.

De asemenea, majoritatea social-democratilor din Comisia juridica sunt de parere ca internarea fortata poate fi impusa doar de un magistrat, un judecator.

In schimb, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a afirmat, la discutiile in Comisia juridica a Senatului pe marginea proiectului de lege privind carantina si izolarea, ca nu ar trebui ca un magistrat sa fie implicat, deoarece ar putea fi considerat ca acesta se implica in zadarnicirea combaterii bolii.

Comisia juridica discuta proiectul de lege privind carantina si izolarea in vederea adoptarii unui raport. Potrivit procedurii parlamentare, Senatul urmeaza sa voteze initiativa legislativa, aflata in procedura de urgenta, in calitate de for decizional.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTătaru îi răspunde lui Ciolacu: E vorba de sănătatea poporului român aici, nu de un moment politic!
Articolul următorInca un lider PSD rupt de realitate: ”Coronavirusul nu exista. Sunteti toti niste prosti”