Acasă Angajari Raluca Turcan anunta verificari la sange la asistatii sociali: Adio bani fara...

Raluca Turcan anunta verificari la sange la asistatii sociali: Adio bani fara munca in Romania!

354

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că Ministerul pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale, al cărei scop este să identifice beneficiarii unor astfel de ajutoare, iar cei aflați în situații „cu adevărat vulnerabile” ar urma să fie sprijinite mai mult.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă”, a scris Raluca Turcan pe Facebook, miercuri seara.

Ministrul a discutat deja cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România despre modul de lucru.

  • „Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate. În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, a explicat ministrul Muncii.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos