Acasă ACTUALITATE Raluca Turcan despre debarcarea lui Orban: ”PNL are nevoie de o reimprospatare”

Raluca Turcan despre debarcarea lui Orban: ”PNL are nevoie de o reimprospatare”

384

Raluca Turcan, prim-vicepresedinte al PNL, are o prima reactie fata de acuzatiile foarte dure pe care Rares Bogdan si Robeet Sighiartau le-au adus lui Ludovic Orban. Cei doi i-au cerut lui Orban sa demisioneze din fruntea PNL.

„Imi doresc sa constientizam toate problemele care exista in PNL, sa ni le spunem in interiorul PNL. Mi-ar parea rau ca pana la congres sa purtam mai multe discutii in spatiul public si mai putin in interior, ca apoi sa ne vina foarte greu sa ne revenim si sa recastigam increderea oamenilor in PNL.

Tot ce tine de reforma in PNL, care are nevoie de o reimprospatare, sa aiba loc in interiorul PNL. Oamenii care au muncit la firul ierbii, in campanii electorale, asteapta sa se discute aceste subiecte in interior.

Nu este un scandal, exista voci care au opinii diferite, pana la scandal mai este o cale lunga. Prioritatile tarii sunt prioritarile de guvernare cu un partid national liberal in spate. Daca noi slabim partidul vom ajunge in situatii in care iar guvernul nu avea sustinere parlamentare, ceea ce ar fi o catastrofa”, a declarat Turcan la Digi24.

Digi24 a mai informat ca Ludovic Orban nu doreste sa comenteze atacurile lui Rares Bogdan si ale lui Robert Sighiartau.

Secretarul General al PNL, Robert Sighiartau, i-a cerut luni lui Ludovic Orban sa demisioneze din functia de presedinte al PNL. Atacul lui Sighiartau bine imediat dupa o iesire similara a lui Rares Bogdan, duminica seara.

„Din punctul meu de vedere, da, Orban trebuie sa plece. PNL a pierdut alegerile generale. Din pacate, n-am reusit sa avem o discutie privind acestea alegeri si n-am facut o analiza in BPN cu privire la ceea ce s-a intamplat, pentru ca, pana la urma, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, dupa PSD.

Au fost mai multe greseli in timpul guvernarii Orban, cu privire la gestionarea pandemiei si nu numai, dar cel mai mult ma deranjeaza faptul ca am fost pusi de multe ori alaturi de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei in guvernare si prin felul in care au fost promovati anumiti oameni in functii publice.

Oamenii nu au fost filtrati de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votati in BPN de colegii nostri. In ultimul an, partidul a fost condus discretionar de presedintele partidului. La momentul acela am spus ca nu e cazul sa deschidem subiectul, pentru ca aveam alegeri si din motive tactice am tacut.

Am avut o discutie cu Orban si i-am spus ca negocierile nu sunt in favoarea PNL. Orban a vrut sa-l retraga iarasi pe Florin Citu si i-am spus ca nu e normal sa mearga din nou domnul Orban ( la functia de premier). Ne intereseaza ca PNL sa aiba viitor. Avem un congres si trebuie sa alegem cea mai buna varianta. PNL are nevoie de o echipa, nu de un om, care sa negocieze pentru partid, nu pentru indivizi.

Tot mai multi colegi sunt nemultumiti, PNL a cedat cateva ministere importante pentru dezvoltarea Romaniei. Aici vorbim de platforma pe care PNL a dezvoltat-o. Oamenii au inteles ca aceste posturi au fost cedate pentru a obtine presedintia Camerei Deputatilor. Exista o grupare reformista in interiorul PNL: Emil Boc, Ilie Bolojan, Florin Roman, Gheorghe Falca, generatia tanara care isi doreste o alta abordare.

Trebuie sa discutam in interiorul partidului si sa alegem in cadrul congresului care va avea loc in iunie sau in toamna o echipa care poate sa duca PNL pe primul loc”, a afirmat Sighiartau la Digi24.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, duminica seara, ca a declansat o „ofensiva” pentru inlocuirea din functia de presedinte al partidului a lui Ludovic Orban.

„Clar, astazi exista doua tabere create. Exista reformistii, grupati in jurul lui Emil Boc, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Florin Roman, Ghita Falca, care sunt port standard, dar in spatele nostru se afla zeci de filiale, mai ales presedinti de CJ. Vrem reformarea partidului, repozitionarea partidului, luarea deciziilor dupa un model consacrat in partidele democratice. Repozitionarea si promovarea in functii publice pe baza de profesionalism, nu pe legaturi cu presedintele partidului”, a sustinut Rares Bogdan intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News.

„Orban va fi un excelent presedinte al Camerei Deputatilor, dar nu si presedinte al PNL. Acum am inceput ofensiva, sunt abia la inceput”, a mai spus Bogdan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos