Acasă Comentariul zilei Rares Bogdan, mesaj cu talc: Ne trebuie oameni care nu se vând...

Rares Bogdan, mesaj cu talc: Ne trebuie oameni care nu se vând unor șefi cretini, cu buzunare generoase!

129

Rareș Bogdan, mesaj cu „cheie” de 23 august: Ne trebuie doar câteva conștiințe, oameni care nu se vând unor șefi cretini, cu buzunare generoase.

Ce a scris liderul PNL pe Facebook:

Respect etern luptătorilor anticomuniști și victimelor fascismului! Orice s-ar spune despre 23 august, conține simboluri care trebuie înțelese și bine explicate generațiilor tinere. Nu prea văd în logica a ceea ce învață copiii la școală o preocupare pentru analiza pactului criminal Ribbentrop-Molotov sau al ieșirii României din alianța cu Puterile Axei. Gesturile din “39 și “44 au avut consecințe cu încărcătură maximă, pe care unii tot nu le pricep. Mai mult, este preamărită în continuare Epoca de Aur, când 23 august a fost sărbătoare națională, ocazie pentru a cânta ode unor nemernici care terorizau România. Sunt unii care infectează mințile tinerilor cu “binefacerile” comunismului. Minciuni, minciuni, minciuni!

Le plăcea că aveau șansa să avanseze în viață doar dacă lăudau partidul și își turnau colegii? Și nu mă refer doar la turnătoriile la Securitate, ci și la cele considerate “domestice”, încurajate. Delațiunile gen “Tov secretar, colegul X manifestă o ostilitate vădită fata de Manifestul PCR”, “tovarășa de la etajul 2 ascultă posturi imperialiste” etc erau rețeta succesului garantat. Oameni buni, să nu uităm că nu aveam libertatea de a critica, de a călători să vedem Roma, Atena, Egiptul etc. Nu eram liberi nici să gândim! Comunismul a fost epocă în care, dacă erai o loază cu spume, dar erai servil și ticălos, dispus la orice, ajungeai departe. Erau două ore de program la tv, majoritatea cu ode. Erau orașe care aveau apă caldă o singură dată pe săptămână, timp de două ore. Carnea, ouăle, pâinea erau date pe cartelă, era interzis să porți cruciuliță la gât, bisericile erau dărâmate, elevii erau făcuți obligatoriu membri UTC. Dacă spuneai bancuri cu Ceaușescu și te auzea careva, riscai să ajungi la închisoare. Comunismul a căsăpit generații întregi de intelectuali. După ‘46 au supraviețuit sau au putut publica doar cei care îl lăudau pe Stalin. Rezistența anticomunistă din Făgăraș a fost vânată cu o ură incredibilă!

Cine nu era de acord cu Partidul Comunist Român risca să fie marginalizat. Nu vă îmbătați cu apă rece! Cei inteligenți care erau promovați reprezentau doar un vehicul de propagandă. Datorită lor, Ceaușescu putea spune că nu fac carieră doar idioții.

…23 August înseamnă că am scurtat războiul și am salvat și viața multor oameni măcelăriți în lagăre de concentrare, în timpul celui mai odios coșmar al acestei planete. Dar ce a urmat în România prin instalarea Guvernului Petru Groza a fost o crimă care ne-a produs o mutație genetică rea, cumplită… Atât de multe boli avem, Doamne, și culmea, nici nu e greu să le vindecăm! Ne trebuie doar câteva conștiințe, oameni care nu se vând unor șefi cretini, cu buzunare generoase.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos