Acasă Sanatate Rasturnare de situatie: Ce spun specialistii despre purtarea mastii si variola maimutei

Rasturnare de situatie: Ce spun specialistii despre purtarea mastii si variola maimutei

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA elimină recomandarea privind folosirea măștii împotriva variolei maimuței, în așa fel încât să fie evitate confuziile.

„Ieri târziu, CDC a eliminat recomandarea privind masca din avizul de sănătate pentru călătorii privind variola maimuței, deoarece a provocat confuzie”, a declarat un purtător de cuvânt al CDC, conform Reuters.

Agenția sugerase anterior ca oamenii care pleacă în călătorii să poarte măști, deoarece poate ajuta la protejarea împotriva „multor boli, inclusiv variola maimuței”.

Conform site-ului CDC, în timp ce boala se răspândește în principal prin contact direct cu răni infecțioase, cruste sau fluide corporale, „se poate răspândi, de asemenea, prin secreții respiratorii în timpul unui contact prelungit, față în față”.

Aproximativ 30 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 911 cazuri confirmate sau suspecte, majoritatea în Europa.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimele semne clare ca Rusia nu mai poate duce mult razboiul: Putin e dispus sa se intalneasca cu Zelensky!
Articolul următorVIDEO-Lavrov umilit public de un jurnalist: Cat a reusit Rusia sa vanda din ce a furat din Ucraina?