21 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăACTUALITATERasturnare de situatie: Mitropolia Ardealului rejudeca dosarul preotului Cristian Pomohaci!

Rasturnare de situatie: Mitropolia Ardealului rejudeca dosarul preotului Cristian Pomohaci!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian Kreiner

Trei pakistanezi, principalii suspecti pentru moartea afaceristului sibian Adrian...

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania! Anchetele bat pasul pe loc!

Asasinatele la comanda iau amploare in Romania daca ne...

Mitropolia Ardealului, condusă de ÎPS Laurențiu Streza, a transmis miercuri un comunicat de presă prin care anunță că fostul preot Cristian Pomohaci a făcut apel și el va fi judecat din nou în data de 19 septembrie, scrie turnulsfatului.ro.

”Pentru încadrarea în prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, a fost fixat termenul de judecată a apelului promovat de către Cristian-Dorin Pomohaci, fost preot al parohiei Moșuni-Veța, județul Mureș, pentru ziua de marți, 19 septembrie 2017”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Reprezentanții Bisericii spun că fostul preot va avea ocazia să se apere în fața instanței de judecată și chiar să-și aducă un apărător bisericesc.

”Având în vedere principiul judecății echitabile și al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citație persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze și de dreptul său de a se apăra în fața instanței bisericești de judecată. Totodată, instanța i-a oferit posibilitatea apelantului de a-și alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citație, apărători bisericești atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, mai arată Mitropolia Ardealului.

Până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanța bisericească se vor putea depune și alte mărturii concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.

”Consistoriul Mitropolitan precizează faptul că prin aplicarea măsurilor canonice nu se urmărește pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăință, ci numai apărarea instituției Bisericii, a ordinii și a disciplinei canonice, a moralității și a sacralității vieții bisericești. Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanță bisericească se deosebește de pedepsele instanțelor civile și penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societății civile!”, concluzionează reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Sursa: turnulsfatului.ro

Ultimele stiri