20.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăACTUALITATERasturnare de situatie: Unul dintre cei trei teroristi din Bruxelles ESTE UN...

Rasturnare de situatie: Unul dintre cei trei teroristi din Bruxelles ESTE UN CUNOSCUT JURNALIST DIN BELGIA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Faycal Cheffou, arestat joi, este bărbatul cu pălărie neagră care apare în fotografia difuzată de poliţie cu cei trei suspecţi de atentatul de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, de pe 22 martie, scriu sâmbătă mass media belgiene, citate de EFE și preluate de Agerpres

 Potrivit DPA, care citează procuratura belgiană, individul a fost pus sub acuzare pentru asasinat terorist, tentativă de asasinat terorist şi participare la activităţile unei grupări teroriste. 
Bărbatul a fost identificat după ce a fost recunoscut de şoferul de taxi care a transportat la aeroport comandoul terorist, a informat ziarul Le Soir şi postul public de televiziune francofon RTBF. Taximetristul l-a recunoscut în urma unei probe vizuale, scrie Le Soir, deşi procuratura nu a confirmat oficial această informaţie, în aşteptarea testelor ADN.
faycal-cheffou-captura

Vineri, surse din poliţie au declarat pentru acelaşi ziar că era „foarte posibil” ca Faysal Cheffou să fie „bărbatul cu pălărie”. Suspectul a fost reţinut joi, în faţa sediului Ministerului Public, în plin centrul Bruxellesului. Individul era căutat de forţele de ordine de câteva luni bune.

Primarul Bruxellesului, Yvan Mayeur, denunţase în repetate rânduri activismul individului şi îl calificase drept periculos. Mayer îl acuza totodată că se ocupa de selectarea jihadiştilor în parcul Maximilien, unde făcea „recrutări” în rândul solicitanţilor de azil şi al imigranţilor ilegali.

Cheffou, care spune despre el că este ziarist freelancer, este autorul unei înregistrări video datată 15 iulie 2014, difuzată sâmbătă de presa belgiană, în care apare în faţa unui centru de primire a imigranţilor unde, susţine el, li se servea masa musulmanilor înainte de terminarea postului Ramadanului.

 

Ultimele stiri