38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăSocialRata somajului a crescut in luna mai cu 0,2%! Vezi cati someri...

Rata somajului a crescut in luna mai cu 0,2%! Vezi cati someri sunt in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Traim momente ISTORICE pentru economia Romaniei! Niciodata nu s-a mai intamplat asta!

Institutul National de Statistica a anuntat ca economia tarii...

Ne-au mintit! Preturile au crescut ARTIFICIAL in magazine inainte de reducerea TVA!

Institutul National de Statistica al Romaniei a confirmat temerea...

Romania, cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul al treilea

Tara noastra a avut a cea mai mare crestere economica...

Rata somajului a fost in mai de 7,5 la suta, in crestere cu 0,2% fata de luna anterioara si de nivelul din mai 2012, numarul somerilor ajungand la 720.000, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Numarul somerilor BIM (in varsta de 15-74 de ani) estimat pentru luna mai este de 720.000, in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna din anul precedent, ambele cu 712.000.

„Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,1 la suta in cazul persoanelor de sex masculin si 6,7 la suta in cazul celor de sex feminin)”, a precizat INS intr-un comunicat de presa.

Pentru persoanele adulte (25 – 74 ani), rata somajului a fost estimata la 6,1 la suta pentru luna mai 2013 (6,7 la suta in cazul barbatilor si 5,2 la suta in cel al femeilor).

Numarul somerilor in varsta de 25-74 de ani reprezinta 75,1 la suta din numarul total al somerilor estimat pentru luna mai 2013.

Datele se refera la somajul definit de Biroul International al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, somerii sunt persoanele in varsta de 15-74 ani care indeplinesc simultan trei conditii: nu au un loc de munca, sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani, respectiv au cautat activ un loc de munca in decursul ultimelor patru saptamani.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri