Acasă Economie Romania, cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul al treilea

Romania, cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul al treilea

29

Tara noastra a avut a cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimari preliminare publicata de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).

crestere ecnomica

In acest moment Romania este lider in UE, datorita unei cresteri economice trimestriale de 1,9%. Este urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie si Grecia, ambele cu o crestere de 0,7%. Economia zonei euro a urcat cu 0,2% dupa un avans de 0,1% in trimestrul precedent iar Uniunea Europeana a inregistrat o crestere economica de 0,3%, dupa un avans de 0,2% in trimestrul al doilea, potrivit Eurostat.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, PIB-ul Romaniei a inregistrat o crestere de 3,3%, a doua mare crestere din Uniunea Europeana dupa avansul de 3,45% inregistrat de economia poloneza. In schimb, cresterea anuala inregistrata de economia zonei euro a ramas la 0,8% in timp ce PIB-ul UE a inregistrat un avans de 1,3%, acelasi cu cel inregistrat in trimestrul al doilea.

Datele Eurostat sunt similare cu estimarile semnal anuntate in aceasta dimineata de Institutul National Statistica (INS), potrivit carora economia Romaniei a crescut in trimestrul trei din acest an cu 1,9% fata de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3,3 procente comparativ cu perioada similara din 2013.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos