Acasă Comentariul zilei Reactia lui CTP la protestele de aseara: Epoca lui Liviu Dragnea s-a...

Reactia lui CTP la protestele de aseara: Epoca lui Liviu Dragnea s-a incheiat!

25

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că protestele pe legile justiției vor conduce, în final, la dărâmarea lui Liviu Dragnea. El susține că picajul liderului PSD a început la Comitetul Executiv în care s-a luptat cu Mihai Tudose, iar odată cu aceste proteste se confirmă căderea și mai abruptă a liderului PSD.

„În momentul în care Tudose a comunicat că trebuie să plece din Guvern Plumb și Shhaideh, pentru probleme penale și înainte de Cex, Tudose s-a dus la Iohannis, spuneam atunci că epoca Dragnea s-a sfârsit. Asta nu înseamnă ca de a doua zi e debarcat, dar atotputernicia sa de tip ceauşistoid a încetat. Și acum avem o nouă confirmare dură pentru Dragnea. După ce a dat sfoară în întreaga ţară că intra legile justiției de urgență, iată că, în ultimul moment, au fost blocate. Cred ca tot de Tudose. E foarte logic. Spuneam atunci că dacă Tudose a avut sângele rece să pronunțe cuvintele „ probleme penale” și că nu dă bine la Bruxelles, aşa ceva lovește în temelia ideologică a PSD, de la alegeri. Adică Soroș, multinaționale, Bruxelles. Dacă a avut sângele rece Tudose, dobândit, probabil, printr-un antrenament deosebit în diverse instituții pe care le-a frecventat, instituții în general cu grade militare, atunci e clar că tot Tudose e cel care a pus frână și în acest weekend. Indiferent ce se întâmplă luni, deja are Dragnea o mare problemă, în clipa în care i se amână decretul dat ca pe vremea lui Ceauşescu: Se vor băga legile”, a declarat CTP, la Digi 24.

„Mă bucur să văd atâția oameni, sunt mulți, sunt mai mulți decât speram eu, nu sunt doar în București, sunt și în alte orașe ale țării, ceea ce închide acum Opoziția la aceste legi ale justiție pe care le împing în continuare cu o obstinație cum n-am mai văzut în 27 de ani, n-am mai văzut un asemenea partid care să meargă împotriva tuturor. Nimeni n-a venit să apere aceste legi. N-ați văzut niciodată o manifestație atât de mare care să-i sprijine pe ei. Toate organismele justiției din țară – DNA, CSM, DIICOT, ICCJ – s-au pronunțat împotriva acestui pachet de legi și acum avem și oamenii din stradă și lucrurile nu au ajuns în apropierea adoptării acestei legi. Cu acești oamenii în stradă se vede că PSD-ALDE sunt singuri împotriva tututor. Oamenii sunt dispuși să-i ia din timpul lor liber pentru a încerca să oprească acest atac la PSD”, relatează jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„În iarnă, la început a fost o reacție împotriva unor persoane fizice – Iordache, Dragnea, Grindeanu – însă când perioada de vârf a fost depășită, această înșelătorie împotriva tentativei de a obstrucționa justiția de către partidele la putere, a fost un protest ridicat la putere maximă”, adaugă jurnalistul.

„Dacă se ajunge la această coliziune între stradă și parlament, pașnică cum ar trebui să fie, avem consecința absenței de la vot de anul trecut. Avem acum absenteismul care s-a hotărât să vină la un soi de vot în stradă, împotriva unor idei nocive”, adaugă Cristian Tudor Popescu..

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentO romanca l-a confruntat pe Dragnea pe aeroportul din Viena: „O sa va manance puscaria”. Iata dialogul spumos!
Articolul următorReactia PSD la zecile de romani care au protestat in strada: Daca scoatem si noi oamenii nostri…