Acasă ACTUALITATE Reacția premierului Orban la anunțul președintelui: ”Viitorul sună bine! Iohannis a negociat...

Reacția premierului Orban la anunțul președintelui: ”Viitorul sună bine! Iohannis a negociat remarcabil”

68

Premierul Ludovic Orban susține că suma de 80 de miliarde de euro, obținută de România în cadrul Consiliului European, se datorează abilităților lui Klaus Iohannis de negociere. Orban arată că în cel mai scurt timp Guvernul va pregăti toate programele necesare pentru atragerea fondurilor europene.

”Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieșit fumul alb, iar summitul UE a luat decizia mult așteptată de cetățenii europeni. Datorită eforturilor deosebite depuse de președintele Klaus Iohannis, România a obținut o sumă cum n-a avut niciodată în ultimii ani. Odată decizia luată noi va trebui să accelerăm toate procedurile privitor la bugetul UE 2021-2017. De asemenea, va trebui să pregătim Planul Național Strategic, iar Ministerul Fondurilor Europene va trebui să accelereze planul de Reziliență și Recuperare, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanțare.

Apreciez în mod deosebit rezultatele și abilitatea remarcabilă a președintelui Klaus Iohannis, care a obținut un rezultat foarte bun.”, a spus Ludovic Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos