Acasă ACTUALITATE Președintele Iohannis: „Am obtinut pentru Romania aproape 80 de miliarde de euro”

Președintele Iohannis: „Am obtinut pentru Romania aproape 80 de miliarde de euro”

310

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Romania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicand constructia de spitale, scoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum si reconstructia economica.

„Dupa discutii foarte complicate, dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum sa trecem la etapa urmatoare. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de stiut ca o parte semnificativa din acesti bani vor fi folositi pentru relansare, pentru revigorare economica”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Seful statului a adaugat ca pentru punerea in practica a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027, Guvernul Orban lucreaza de la inceputul anului. „In cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica”, a spus Iohannis.

El a descris finantarea obtinuta de Romania drept „un rezultat frumos”. „Este o zi importanta pentru Romania, o zi importanta pentru proiectul european si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”, a punctat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos