27.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialRECORD de turisti pe litoralul romanesc in acest weekend!

RECORD de turisti pe litoralul romanesc in acest weekend!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Record de turisti in statiunile litoralului romanesc in acest weekend, peste 160.000 de romani si straini fiind prezenti la malul marii, potrivit agerpres.ro.

Reprezentanti ai asociatiilor patronale au declarat ca din centralizarile efectuate reiese ca din totalul acestor turisti, circa 7.500 sunt cetateni straini, majoritatea dintre ei preferand statiunile Mamaia si Neptun.

In prezent sunt inregistrati pe litoral 166.752 de turisti, insa numarul acestora este mai mare pentru ca nu sunt inregistrate persoanele cazate la particulari.

Referitor la turistii neinregistrati, primarul Constantei, Radu Mazare, considera ca important este ca numarul persoanelor care isi petrec vacanta pe litoral sa fie cat mai mare.

„Nu putem si nu poate nimeni sa spuna cati turisti sunt intr-o statiune sau in alta. Pentru ca sunt foarte multi turisti care sunt in gazda si care sunt in privat cazati si care nu sunt raportati la Politie. Nu stiu daca este sau nu in regula, dar este in regula sa fie turisti. Cu cat sunt mai multi turisti, cu atat este mai in regula.(…) Eu nici nu-i gonesc, eu ii las pe cei care sunt in Constanta sa ofere camere si apartamente turistilor. Ca, de fapt, castiga niste bani cei care flutura cheile. Este o practica, unii pleaca din apartamentele lor si le inchiriaza pe perioada verii. (…) Ceea ce este foarte bine. Sunt venituri neinregistrate, dar sunt venituri pentru constanteni”, a afirmat Mazare.

Potrivit acestuia, pentru intreaga luna august toate locurile de cazare din statiunea Mamaia sunt rezervate de turisti.

In acest weekend, in statiunile litoralului au loc o serie de evenimente cultural-artistice si sportive, cu artisti romani si straini.

In statiunea Mamaia se desfasoara Romanian Fashion Weekend, spectacol de moda deschis de Radu Mazare, care a defilat pe podium purtand o costumatie de tipul celei pentru safari, semnata de Catalin Botezatu. Evenimentul va continua duminica seara cu concursul Miss Litoral 2013, fiind transmis in aproape 200 de tari prin intermediul FashionTV.

Spectacolele respective fac parte dintr-o actiune de promovare a brandului Mamaia, statiune considerata una dintre cele mai distincte, la moda si atractive destinatii de vacanta din Europa.

Un amplu festival este in derulare si la Vama Veche, „Folk You!! Florian Pittis” – editia a IX-a atragand mii de turisti.

Reprezentanti ai Directiei Judetene de Statistica Constanta au declarat ca potrivit ultimelor evidente din 31 iulie 2012, pe litoralul romanesc sunt 738 de unitati turistice de cazare, cu capacitatea de aproape 85.000 de locuri.

Ultimele stiri