Acasă International Reforma politicii de imigratie a intrat in vigoare in SUA

Reforma politicii de imigratie a intrat in vigoare in SUA

51

Imigrantii neinregistrati din SUA au inceput sa aplice pentru dreptul temporar de a trai si lucra legal in SUA, in contextul intrarii in vigoare a reformei politicii de imigratie, informeaza BBC News. Aproape 1,7 milioane de persoane ar putea fi eligibile pentru acest program, prezentat de presedintele Barack Obama in iunie in contextul presiunilor din partea electoratului hispanic. Republicanii afirma ca Obama a evitat Congresul cu acest program, care, in opinia lor, nu tine cont de interesele cetatenilor americani fara loc de munca.

 

Votul electoratului hispanic s-ar putea dovedi decisiv in alegerile prezidentiale din noiembrie. Majoritatea celor circa 11,5 milioane de imigranti neinregistrati din SUA provin din America Latina.

 

Cozi lungi de imigranti asteptand sa-si inregistreze aplicatiile s-au format la birourile de imigratie in mai multe parti din SUA unde exista procente importante de minoritari, asa cum sunt statele California si Texas. Intr-un document intern, oficiali DHS estimeaza ca 1,04 milioane de persoane vor aplica in primul an pentru dreptul de sedere temporara. Intentia administratiei este de a opri expulzarea de imigranti ilegali care au fost adusi in SUA cand erau copii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos