Acasă Comentariul zilei Replica premierul Ciucă la acuzațiile Kremlinului: Noi avem o datorie cât se...

Replica premierul Ciucă la acuzațiile Kremlinului: Noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetățeanul român

Nicolae Ciucă a dat replica la criticile purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, care a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei: „Să avem toate măsurile luate astfel încât să ne asigurăm partea de securitate și siguranță a cetățeanului, contează mai mult decât o voce critică”.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Craiova, cu răspunde criticilor purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„În ceea privește criticile altora, eu vreau să spun atât – Noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetățeanul român, și ați văzut cât de frumos și cât de bine au reacționat cetățenii României atunci când a fost început conflictul în Ucraina. În acest moment, pentru noi toți cel mai important lucru este să continuăm să ne menținem această empatie și spiritul de solidaritate. Sunt convins că tot ceea ce vom face de aici înainte, prin măsurile pe care le luăm, astfel încât cetățenii să fie protejați, economia să fie protejată și să avem toate măsurile luate astfel încât să ne asigurăm partea de securitate și siguranță a cetățeanului, este ceea ce cred că poate să conteze mai mult decât o voce sau alta care ne critică astăzi”, spune Nicolae Ciucă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei, făcând referire la un „al cincilea pachet” aprobat recent pentru forțele ucrainene.

Maria Zaharova a susținut că a existat o discuție telefonică între miniștrii apărării din cele două țări, în care ar fi discutat despre acest lucru, și face apel la autoritățile române „să recunoască totul”.

„O agenție română de știri a relatat despre o recentă conversație telefonică între ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, și omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care care și-a exprimat recunoștința pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc recent aprobat pentru forțele armate ucrainene, inclusiv arme mici, muniție și piese de rezervă pentru echipamente militare. Este pentru prima dată când (ajutorul militar – n.r.) a ieșit la iveală atât de explicit și de public, deși înregistrări video cu folosirea unor proiectile fabricate în România de către forțele armate ucrainene au mai apărut înainte pe rețelele sociale. Dar nu exista o dovadă factuală «directă»”, a afirmat Maria Zaharova, la un briefing de presă, transcris pe site-ul Ministerului de Externe rus.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCopiii incep astazi scoala cu module, în loc de semestre. Urmeaza 5 vacanțe și un nou mod de notare
Articolul următorJustitia in Romania: A omorat 5 oameni si a ranit grav alti 4, dar e liber sa se plimbe pe strada! Cu parafa de la Politie