Acasă ACTUALITATE Republica Moldova incearca sa se dea bine pe langa Moscova si sa...

Republica Moldova incearca sa se dea bine pe langa Moscova si sa profite de raceala impusa de UE Rusiei

234

Compania Air Moldova va relua zborurile spre capitala rusă Moscova, începând cu data de 1 octombrie, transmite vineri Moldpres. Potrivit Air Moldova, decizia a fost luată în urma mai multor solicitări venite din partea cetăţenilor Republicii Moldova, care se află în Federaţia Rusă şi vor să revină acasă.

„Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei, citat de Agerpres.

Zborurile spre Moscova au fost sistate în luna februarie, odată cu începutul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Moldova a primit statutul de țară candidată la UE la sfârșitul lunii iunie. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este proiectul unei generații. Statutul de țară candidată ne oferă o direcție clară, este șansa țării de a se dezvolta, spunea președinta Maia Sandu, a doua zi după ce Uniunea Europeană a deschis drumul Moldovei către aderare.

Liderul de la Chișinău a mai subliniat că acest prim pas este reușita întregii societăți și, mai departe, va fi nevoie de eforturile tuturor pentru a construi Moldova europeană.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos