Acasă Social Revolutie in scoli: Elevii nu vor mai primi note!

Revolutie in scoli: Elevii nu vor mai primi note!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii nu trebuie demotivați prin „exagerarea importanței acordate festivităților de premiere” și propune ca în gimnaziu anumite discipline, ca desen sau sport, să fie notate cu calificative.

„Festivitățile de premiere sunt un aspect tradițional în sistemul de învățământ românesc, sunt un aspect la care foarte mulți dintre părinți țin și foarte mulți dintre profesori țin. Pe de altă parte, avem competiția care trebuie încurajată. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului România Educată sunt încurajarea performanței, care se obține doar prin competiție, dar pe de altă parte, la fel de important, susținerea echității, accesului egal la o educație de calitate, trebuie îmbinate aceste lucruri. Nu trebuie să aducem competiția la vârste foarte fragede. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune că una dintre soluții pentru „diminuarea goanei pentru note, prezentă din păcate mult prea mult în școala românească” poate fi renunțarea în gimnaziu la note la anumite discipline, precum sport, muzică sau desen, ci calificative admis sau respins.

„Dând calificative admis/respins, o mare parte din această competiție, care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public. (…) Să premiem competența și să renunțăm la a mai pune accentul exagerat pe evaluarea și pe premierea conținutului și asta se va întâmpla, dar pentru asta e nevoie de profesori”, conchide ministrul Educației.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPresedintele Iohannis, alaturi de Zelensky: ”Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni”
Articolul următorAnunt important din partea CEC Bank pentru toti romanii