8.7 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăSocialAngajariRezultatul guvernarii socialiste: Peste 900.000 de pensionari din România stau la limita...

Rezultatul guvernarii socialiste: Peste 900.000 de pensionari din România stau la limita supraviețuirii și trăiesc dintr-o pensie de 800 de lei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

900.000 de pensionari din România primesc lunar o pensie de 800 de lei, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a spus că Guvernul are obligația morală și profesională să găsească răspunsuri la aceste anomalii existente.

„În momentul de față avem buget alocat pentru pensii și anul acesta în bugetul pe care l-am trimis Ministerului de Finanțe urmărim că cel puțin indexarea cu rata inflației să se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul public de pensii.

Cifrele pe care le avem arată următorul lucru: pe legea 263 impactul e de 90 de miliarde de lei, dacă nu se întâmplă nimic în sistemul de pensii și rămânem pe actuală valoare a punctului de pensii, iar dacă ar fi să aplicăm  legea 127 creată artificial din pix cu valoare punctului de referință de către PSD, efortul bugetar e de 138 miliarde de lei.

Este o anomalie greu de îndurat, mai ales că avem 900.000 de pensionari care sunt plătiți cu 800 de lei pe lună.

Suntem obligați moral și profesional să găsim răspunsuri și la aceste anomalii create prin legi speciale în parlament, sunt anomalii validate de către CCR, așadar, preocuparea mea e să găsesc acele răspunsuri legale astfel încât de la noi proiectul și răspunsul să plece de la premisa de a fi constituțional

Sunt aproximativ 9000 de beneficiari, nu am acum cifra exactă a acestor pensii disproporționate, v-am spus care e efortul bugetar pe toate pensiile din România, nu sunt foarte mulți beneficiari de pensii.

Aici nu intră pensiile militare, acelea sunt pe regim separat, aici vorbim de o serie de acte normative care au legiferat niște facilități în momentul pensionarii și implicit pensionari la valori mult mai mari”, a precizat Raluca Turcan după decizia CCR privind majorarea cu 40% a pensiilor.

Invitată la Digi24, Raluca Turcan, a spus marți seară că în România sunt și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună. Pe de altă parte, cea mai mare pensie ajunge la 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, potrivi ministrului Muncii.

Ultimele stiri